Szájhigiénés kezelés

A szájhigiénés kezelések közül a legismertebb a fogkövek eltávolítása. A fogkő számtalan kellemetlenséget okoz, a szájszagtól az ínyvérzésen át az ínygyulladásig, vagy akár fogágy betegségeknek is lehet az alapja. Arról nem is beszélve, hogy esztétikailag is zavaró lehet. Évente egy-két alkalommal javasolt elvégezni, ez függ az egyéni fogkőképződéstől is. Van, aki hajlamosabb a fogkőre, mert a nyálában lévő összetevők gyorsítják annak képződését, és van, akinél ez kevésbé van jelen.

  • Polírozás

  • Fogselymezés

A kezelés menete

Minden fogmosás után elindul a lepedékképződés fogainkon, ami természetes folyamat, azonban egy idő után a megkövesedett lepedék eltávolításához az otthoni ápolás már nem elegendő. Ekkor kell a professzionális fogászati lehetőségeket igénybe vennünk. De mi is történik ilyenkor?

  • Először egy finom felületi érzéstelenítő zselével bekenjük az ínyt.
  • Néhány perc várakozás után egy ultrahangos depurátorral eltávolítjuk a nagyobb fogköveket, majd homokfúvóval alaposan megtisztítjuk a fogak felszínét a diffúz elszíneződésektől.
  • A végén gyengéden fogselymezünk, majd polírozunk. Minden kezelésünk egy beszélgetéssel ér véget, amikor a páciens szájhigiéniás szokásait tökéletesítjük.

Egy ilyen kezelés után frissebbnek, üdébbnek fogjuk érezni magunkat. A kezelést dentálhigiénikus végzi.

cross