Mikor szükséges fogpótlás?

Ha a fogból sok anyag hiányzik (letört, baleset következtében ütés éri, esetleg gyökérkezelés miatt), előfordul, hogy a tömés már nem elegendő megoldás a fog újraépítéséhez. Ilyenkor szükség lehet korona készítésére. A legtöbb esetben a stabil gyökeret használjuk fel, hogy elkészítsük a koronát.

Ha egy vagy több fogunk hiányzik, akkor implantátumra vagy hídra van szükségünk. Ha implantátumot szeretnénk, akkor szükségünk van elegendő csontra ahhoz, hogy a fogbeültetés maradandó legyen. Amennyiben hidat készítünk, akkor a pótlandó fogak melletti ép fogakat kell lecsiszolnunk, hogy stabil, kényelmes fogpótlást hozzunk létre. A személyes konzultáció alkalmával átbeszéljük a lehetőségeket, hiszen minden páciens esetében más, egyénre szabott megoldást kell közösen kialakítanunk.

  • Híd

  • Szóló korona

Tanácsok

  • Pácienseinknek minden esetben azt javasoljuk, hogy mielőbb orvosolják a foghiányt, hiszen hosszú távon felborul a rágási egyensúly, a szomszédos fogak elmozdulnak, bedőlnek, a szemben lévő fogak pedig kiemelkednek.
  • Technikusainkkal szorosan együttműködve mindig a legszebb és legtartósabb megoldásra törekszünk. Örömmel látjuk, hogy pácienseink egyre többször választják a kimagasló esztétikájú cirkónium pótlásokat.
  • Gyakran előfordul, hogy a páciens azért halasztja a beavatkozást, mert attól fél, hogy amíg a végleges fogpótlás el nem készül, lecsiszolt fogakkal kell lenniük. Rendelőnkben minden alkalommal ideiglenes pótlást készítünk, így pácienseink első naptól biztonsággal mehetnek közösségbe.

cross