Nem kínos többé a fogszabályozó

Emlékeznek milyen kínos volt korábban fogszabályozót hordani? Nos, ennek az időszaknak szerencsére vége, napjainkban teljesen elfogadott, hogy a fogainkat ápoltnak és rendezettnek szeretnénk látni. Mi több, büszkén hordjuk, legyen szó fém-, vagy esztétikus fogszabályozóról, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő készüléket.

Rendelőnkben gyermek-, és felnőtt fogszabályozás is működik, ne feledjék, soha nem késő belevágni, csak el kell dönteni!

  • Esztétikus fogszabályozó

  • Fém fogszabályozó

A fogszabályozás menete

  • Első alkalommal megbeszéljük, hogy milyen lehetőségek vannak, hiszen minden fogsor más és más, egyéni kezelést igényel. Ha mindketten (az orvos és páciens is) egyetértünk a kiválasztott módszerrel és eszközzel, akkor közösen belevágunk. Igen, közösen, hiszen egy hosszú út előtt állunk, hiszünk abban, hogy nincs fontosabb az együttműködés építő erejénél.
  • Következő alkalommal lenyomatot készítünk a fogsorról, az elkészült röntgen felvételeket átnézzük, és elkészítjük a kezelési tervet. Ez a terv fog végig vezetni minket azon az úton, aminek a végén egy elégedett, mosolygós pácienstől búcsúzhatunk.
  • Harmadik alkalommal felhelyezzük a készüléket, és megkezdődik a fogszabályozás. Egyénenként változhat, de általában 6 hetes rendszerességgel találkozunk, ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, illetve a fogak aktuális állapotához képest állítunk a fogszabályozón.

Szintén egyénenként változik, de egy fogszabályozás 1-3 évig is eltarthat. Nem szabad megfeledkeznünk a retenciós (utó) kezelésről sem, ami általában az éjszakai fogszabályozást jelenti a készülék levétele után.

Mosolyogjunk bátran, hiszen a mosoly magabiztossá tesz bennünket!

cross