Implantálás

A fogászati implantáció a hiányzó fog pótlása mesterséges, titánból készült foggyökérrel. Amellett, hogy visszanyeri eredeti rágóképességét, (ezáltal elkerülheti az emésztési problémákat, valamint megelőzheti a csontsorvadást) esztétikailag is megváltozik megjelenése és mosolya. Jó tudni, hogy az implantátum beültetése szinte kevesebb fájdalommal jár mint sok általános fogászati kezelés, hiszen a csontban kevesebb az érző ideg.

  • Implantációs híd

  • All-on-6 fogpótlás

A kezelés folyamata

A kezelés első fázisában meg kell állapítanunk, hogy elegendő csontállomány van-e ahhoz, hogy egy minden oldalról körülvett, stabil műgyökeret kapjunk. Ehhez szükséges egy CT felvételt elkészíteni, melynek kiértékelése után tudjuk csak pontosan megmondani, hogy szükség van-e csontpótló kezelésre, vagy kezdődhet is az implantáció.

A beültetés után megkezdődik a gyógyulási periódus, mely egyénenként változó, 3-6 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt a csont fokozatosan körbenövi az implantátum testet, stabilizálja, így lehetővé válik a megbízható terhelhetőség.

A gyógyulási idő elteltével egy csavar kerül az implantátumba, majd ezután veszünk lenyomatot a koronához.

Az implantálás egy komoly, hosszútávú kezelés, így a felmerülő kérdések objektív megválaszolására van szükség. Orvosaink minden kérdésre érthető választ adnak, és türelemmel kísérik végig csakúgy a döntési folyamatban, mint a kezelés alatt is.

cross