Röntgen

A fogászati kezelések alapja, hogy pontos képet kapjunk a fogak állapotáról nem csak kívülről, hanem a fogak belsejéről, valamint a szájüregben lévő csontokról is. Ehhez van segítségünkre a digitális röntgen felvétel. Rendelőnkben különféle röntgeneket tudunk készíteni.

  • Panoráma röntgen

  • Periapikális kisfelvétel

Digitális panoráma röntgen

Az egész fogsor állapotáról ad átfogó képet, amelyet minden állapotfelméréskor elkészítünk. Ezzel a típusú röntgennel a fogágyproblémák vagy a fogínyvérzés okai is felderíthetők, továbbá, a ki nem nőtt bölcsességfogak elhelyezkedéséről is pontos információt szolgáltat. Digitális panorámaröntgen készülékkel dolgozunk, így ahogy a felvétel a számítógépes informatikai rendszerünkbe kerül, az orvos azonnal látja a monitorján. Nagyítható, így még jobban látható az esetleges elváltozás. A röntgenfelvételek segítségével az implantációs műtétek is sokkal nagyobb biztonsággal végezhetőek, hiszen a jó tervezéshez elengedhetetlenül szükségesek.
A digitális röntgen előnye, hogy minimális sugárterheléssel alkot kiváló minőségű képeket.

Teleröntgen

Más néven oldalirányú koponyafelvétel, amely elengedhetetlen a fogszabályozás tökéletes megtervezéséhez. A koponyaröntgen alkalmával a szintén csökkentett sugárdózis miatt alig kap terhelést a páciens, így a gyermek fogszabályozásnál is biztonsággal alkalmazzuk.

Periapikális kisfelvétel

Ezt egy adott fogról készítjük, és leginkább az íny alatti problémák azonosításához használjuk. Segítségével rátekinthetünk a fogcsúcs körüli gyulladásokra, ami gyökérkezelés esetében elengedhetetlen.

Röntgen felvételt csak belső használatra készítünk!

cross